Säännöt

Katiskakeisarikilpailun säännöt

 

1. Kilpailualue on Riipijärvi, pois suljettuna jokisuut.

2. Kilpailusarjoina ovat aikuisten henkilökohtainen katiskakeisari, lasten katiskakeisari -junior sarja ja joukkuekilpailu (2 henkilöä).

3. Kilpailuaika on la klo. 12.00 – su klo. 12.00

4. Kilpailukatiska on yksinieluinen. Enimmäismitat; korkeus 60 cm, leveys 110 cm, syvyys aitaverkko mukana 150 cm.

5. Havujen, syöttien, hajusteiden yms. apuvälineiden käyttö kilpailussa on kielletty.

6. Osanottaja saa osallistua yhdellä katiskalla, jonka henkilökohtaisesti vie pyyntiin ja hakee punnitukseen.

7. Kilpailuveneessä saa olla enintään kaksi kilpailijaa kerrallaan sekä varusteina airot/moottori, äyskäri, pelastusliivit ja katiska.

8. Katiska on asetettava pyyntiin kokonaan vedenpinnan alapuolelle. Katiskojen väli on oltava vähintään 20 m. Katiska on tuotava sinetöitynä punnitukseen, jossa se järjestäjien valvonnassa avataan.

9. Pyyntiajan päättyminen tarkoittaa sitä, että kilpailuveneen katiskoineen on oltava rannassa määräaikaan mennessä Riipijärven veneenlaskupaikalla. Myöhästymisestä sakotetaan saaliista 100 g jokaiselta alkavalta 5 minuutilta.

10. Kilpailuun osallistuvat eivät saa liikkua järvellä pyyntiaikana. Poikkeuksena soutukilpailuun osallituvien kilpailumatka.

11. Kilpailun voittaa se, joka tuo sinetöidyssä katiskassaan punnitukseen eniten kalaa. Mikäli useammalla kilpailijalla on sama saalispaino, ratkaisee kappalemäärä. Jos kappalemäärä on edelleen sama, ratkaisee arpa.

12. Protestointiaika on 20 min pyyntiajan loppumisen jälkeen. Protestointimaksu on 20 euroa. Protestointimaksu palautetaan, mikäli protesti menee läpi. Kirjallisena toimitetun protestin käsittelee kilpailutoimikunta johon kuuluu kilpailunjohtaja ja kaksi kilpailuun osallistujaa.

13. Kilpailijoiden katiskat sinetöidään ja merkitään joko valkoisin tai punaisin merkein järjestäjän toimesta.

14. Sääntörikkomuksista seurauksena on kilpailusta pois sulkemisen. Osanottomaksua ei palauteta.

 

Järjestäjät pidättävät oikeuden sääntömuutoksiin!